ENGLESKA

Aguero het-trikom potopio Arsenal na Etihadu

"Građani" zadržali drugo mjesto na tabeli

Avaz Sport

3.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U derbiju 25. kola engleske Premijer lige Mančester siti je na Etihadu pobijedio Arsenal rezultatom 3:1.

Mančester siti je poveo već u prvoj minuti kada je Serhio Aguero (Sergio) ispratio centaršut u šesnaestercu i zabio glavom uz lijevu stativu, za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Osam minuta kasnije, "Građani" su zatresli mrežu Arsenala, međutim, gol Ajmerika Laportea (Aymeric Laporte) poništen je zbog ofsajda. 

Arsenal se uspio ekspresno vratiti. U 11. minuti Načo Monreal (Nacho Monreal) je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u peterac, gdje ju je glavom u mrežu spremio Loran Kosćelni (Laurent Koscielny) za 1:1. 

Nakon primljenog gola, Siti je ponovo uspostavio kontrolu nad igrom. U 18. minuti Nikolas Otamendi (Nicolas) je pokupio odbijanac unutar kaznenog prostora i šutirao nisko po sredini gola, ali ga je blokirao Bernd Leno sa refleksnom odbranom. "Topnici" su zaprijetili u 27. minuti kada je nakon centaršuta, Sead Kolašinac šutirao sa ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola.  

Minutu kasnije, na drugoj strani, sjanu priliku je imao Kevin de Brujne (De Bruyne) nakon što je pucao oštro s ruba šesnaesterca, međutim, lopta je prozujala par centimetara iznad gola. I kada se činilo da će se na odmor otići pri nerješenom rezultatu, u 44. minuti  Rahim Sterling (Raheem Sterling) je odlično uposlio Aguera, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu za 2:1 i rezultat prvog poluvremena. 

Mančester siti nastavio je da kontrolira igru i u nastavku. U 52. minuti Kevin de Brujne je šutirao iz prve sa ruba šestnaesterca, no njegov pokušaj maestralno je odbranio  Bernd Leno. 

U 61. minuti "Građani" su došli i do trećeg pogotka. Nakon odličnog solo prodora Sterling je ubacio u peterac, gdje se našao Aguero, koji je u klizećem položaju  uz dosta sreće uspio da ubaci loptu u mrežu gostiju, čime je kompletirao svoj het-trik. Domaćini su i do kraja meča dominirali na terenu i na kraju slavili zasluženu pobjedu. 

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 67. minute, kada ga je zamijenio novajlija, Denis Suarez. Ovim trijumfom, Mančester siti je zadržao drugo mjesto na tabeli, a "Građani" sada imaju  59 bodova, dok je Arsenal na šestoj poziciji sa 47 bodova. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.