MADRID

Klop u svom stilu: Da napišem knjigu, niko je ne bi kupio

Imao je i poruku za svoje Nijemce

Klop: Nasmijao prisutne novinare. AFP

Avaz Sport

31.5.2019

Odlična atmosfera vlada u Madridu dan uoči finala Lige prvaka između Totenhema i Liverpula. Igrači Liverpula  na terenu stadiona Vanda Metropolitano održali su posljednji trening uoči sutrašnje utakmice. Trener Liverpula Jirgen Klop (Jürgen Klopp) naglasio je kako će to biti taktička borba. 

- Protivnik je dobar, šanse su podjednake i bit će jako uzbudljivo. Oni imaju igrače svjetske klase, ali imamo ih i mi. Svaki detalj može presuditi, pogotovo želja za naslovom prvaka. Bit će to taktička borba, a mi smo spremni prilagoditi se svakoj situaciji i puni optimizma čekamo finale -  rekao je Klop. 

Potom je u svom stilu nasmijao prisutne novinare. 

- Moja dosadašnja karijera nije bila nesretna kao što govore. Gotovo sam od 2012. do sada svake sezone u finalu, a vjerovatno sam svjetski rekorder po pobjedama u polufinalima. No, ako nekad napišem knjigu o tome, sigurno je niko neće kupiti - izjavio je Klop. 

Imao je i poruku za svoje Nijemce. 

- Bio bih razočaran kad bi moji Nijemci navijali za Totenhem. Pa oni nemaju niti jednog Nijemca u svojoj ekipi. Osjećam podršku porodice i prijatelja. To mi jako puno znači i nadam se da će što više Nijemaca navijati za nas - poručio je njemački stručnjak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.