PO NAREDBI TUŽILAŠTVA KS

U eksploziji poginuo mladić (27): Dvije osobe uhapšene zbog nepravilne izgradnje gasovoda u Binježevu

Oba osumnjičena bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje

Nakon strašne eksplozije u Binježevu. E. Trako / Avaz

E. Ć.

19.6.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su, po naredbi Tužilaštva KS, uhapsili dvije osobe zbog nepropisne i nepravilne izgradnje distributivnog gasovoda u naselju Miševići, tačnije ispod porodične kuće u Binježevu gdje je 15. januara došlo do eksplozije u kojoj je stradao mladić (27).

- Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS, slobode su lišili dvije osobe zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova. 

Sumnjiče se da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u naselju Miševići, tačnije, ispred porodične kuće u ulici Binježevo u kojoj je 15. januara ove godine došlo do požara i eksplozije kada je smrtno stradala jedna osoba, a druga zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Oba osumnjičena, inače, nadzorni inženjer za gasne instalacije u firmi Arting BH, drugi rukovodilac gradilišta u KJKP Sarajevogas, nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje - saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.