OTVORENO

Nakon što je prešao u Inter, poručio: Bio sam crna ovca

Označen sam kao glavni krivac

Eriksen: Neke stvari su mu smetale. Arhiv

Piše: Avaz.ba

5.2.2020

Kristijan Eriksen (Christian) stigao je u Inter nakon višemjesečne sage u kojoj se spominjalo kako će napustiti Totenhem. Na kraju su se najave obistinile, a Danac je za BBC otvoreno govorio o posljednjim događajima u klubu iz Londona.

Nakon što smo izgubili finale Lige prvaka od Liverpula, odjednom je sve krenulo nizbrdo. Dio navijača je upirao prstom u mene govoreći da sam ja krivac i nekakav loš momak, a to nije bio slučaj. Očito je to bila razočaravajuća noć za sve, ali neke stvari mislim da nisam zaslužio - izjavio je Eriksen. 

Kako kaže, situacija u kojoj se našao itekako mu je smetala.

- Bilo je neobično sretati ljude na ulici koji su mi govorili "hvala i sretno", a ja sam još bio tamo. To je trajalo sedmicama i naravno da su mi takve stvari smetale. Ti problemi prelili su se na cijelu ekipu. Stvar je vrlo jasna - ako imaš kratak ugovor, bit ćeš crna ovca. Obavio sam vrlo iskren razgovor i nisam se želio sakrivati kao što to većina igrača danas čini. Od trenutka kada sam ljudima u klubu rekao da želim otići, označen sam kao krivac za mnoge stvari - zaključio je 28-godišnji Danac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.