ITALIJA

Muslimović: Pjanić je motor, a Džeko bombarder

Muslimović u duelu sa Pepeom (Portugal). Arhiv

Avaz.ba

18.6.2020

Italijanski portal "Tuttojuve.com" objavio je danas intervju sa Zlatanom Muslimovićem, nekadašnjim reprezentativcem BiH, koji je dugo igrao u Italiji. Glavna tema razgovora bio je Miralem Pjanić. 

Miralem je veoma važan igrač za Juventus i BiH, ali neće mu biti lako zbog svih špekulacija kojima je stalno okružen, rekao je Muslimović, te dodao: 

- Profesionalac je, tako da je navikao da bude u centru pažnje. On spada među 20 najboljih igrača svijeta, uvijek će biti normalno slušati priče o njegovom transferu.

ističe da Pjanić ima dar od Boga.

Prije nego primi loptu zna šta uraditi sa njom. Ima inteligenciju koju malo ko ima, jedinstvenu brzinu razmišljanja. To je dar od Boga. Ono što on uradi u tri metra, ja mogu uraditi u sto metara, analizira nekadašnji reprezentativac BiH. 

Na pitanje kako je bilo igrati sa Pjanićem u reprezentaciji, Muslimović odgovara: 

Sjećam se da je bio pristojan i osoba koja voli pomoći svojim saigračima i treneru. On i Džeko su dva najbitnija igrača koja imamo u reprezentaciji. Prvi je motor, drugi je bombarder. Vidio sam kako rastu, posebno Miralem, koji je tada bio dečko. Kao mladić, nije pokazivao preveliko strahopoštovanje prema starijima. Zapravo, već tada je bio na našem nivou, ako ne i višem.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.