REPREZENTACIJA

Petev i dalje u igri za selektora BiH

Iza nedjelje ćemo znati neke okvire, odnosno, imati više novih informacija, otkriva Durić

Hoće li "Zmajevi" do kraja mjeseca dobiti selektora?. Arhiva

Piše: G. Šumar

9.1.2021

Nova sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj će ponovo pod lupom biti selektorska križaljka, još nije zakazana.


Ništa novo

- Dogovor je, kad prođu ovi pravoslavni blagdani, putem telefona ćemo se dogovoriti kada ćemo ponovo sastati za sto i nastaviti započeti posao - rekao je za „Dnevni avaz“ član Komisije NSBiH za izbor selektora Irfan Durić, koji je ujedno i član Izvršnog odbora NSBiH i predsjednik Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. 

No, nije želio da prejudicira tačan datum sjednice Komisije i Izvršnog odbora NSBiH.

- Ne, ne mogu ništa prejudicirati dok se ne dogovorimo. Također, od posljednje sjednice nema ništa novo. Zasad je sve mirno, povremeno se čujemo putem telefona. Znači, ništa spektakularno se ne dešava. Određeni broj članova Izvršnog odbora je u prazničnoj atmosferi, tako da to moramo poštovati... Iza nedjelje ćemo znati neke okvire, odnosno, imati više novih informacija - otkriva Durić.

Članovi Stručne komisije za izbor selektora – Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, u prethodnim razgovorima za naš list nisu isključili mogućnost da se fudbalska vlada u ovoj pat poziciji odluči za treći prijedlog, ni za Bugarina Ivajla Peteva (Ivaylo) i(li) Sergeja Barbareza. No, član Komisije za izbor selektora Vico Zeljković, koji je ujedno i član Izvršnog odbora NSBiH i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, smatra da to nije opcija.


Ivajlo Petev. Agencije

Trošenje ljudi

- Neću dozvoliti da troše ljude i imena kako su navikli u prošlosti. U ovom trenutku uvlačenje trećeg ili trećih imena ne bi značilo ništa. Mislim da to ljudi ne zaslužuju, da im se imena tek onako provlače po medijima. Ne zaslužuju ni kao osobe, ni kao treneri - rekao je Zeljković. 

Ponovo ističe da se selektorska križaljka rješavala pažljivo i strpljivo.

- Došli smo do dogovora i na kraju je nastao problem bez potrebe, ni zbog čega... Uradili smo sve što smo trebali. Ne vidim sada smisao u tome da opet nešto dogovaramo, jer smo praktično bili sve već dogovorili - zaključio je Zeljković.

Podsjetimo, Petev je favorit fudbalskih radnika iz FSRS, iza koga je stao Misimović, koji je još predložio i Marka Simonea (Marco).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.