ZAGREB

Odgođen najveći hrvatski derbi

Odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno

Hajduk ne može igrati utakmicu 22. kola HT Prve lige. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

15.2.2021

Utakmica 22. kola HT Prve lige između Hajduka i Dinama, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 21. februara (17.45 sati), odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Hajduka, objavljeno je na službenoj web stranici HT Prve HNL.

Nakon što je Hajduk 12. februar dostavio dokumentaciju i obavijest da je kod petorice igrača potvrđena zaraza koronavirusom, 15. februara dostavio je novu dokumentaciju i obavijest da je kod još sedmorice igrača potvrđena zaraza. S obzirom na propisano vrijeme izolacije za oboljele, Hajduk ne može igrati utakmicu 22. kola HT Prve lige Hajduk - Dinamo u zakazanom terminu 21. februara pa je zatražio odgodu. U obrazloženju odluke povjerenika takmičenja HT Prve lige Josipa Breznog, između ostaloga, piše:

- Shodno propisima HNS-a i odluci Takmičarske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. januara 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku takmičenja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim takmičenjima i Propozicija takmičenja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.