AMERIKA

Kćerke Bila Klintona i Džordža Buša ulažu u ženski nogomet

Postaju dioničarke kluba Vašington Spirit

Čelsi Klinton. AGENCIJE

A. Vatreš

17.2.2021

Kćerke bivših američkih predsjednika Bila Klintona (Bill Clinton) Džordža Buša (Georgea W. Bush), Čelsi Klinton(Chelsea) i Džena Buš Heger (Jenna Hager) postaju dioničarke ženskog nogometnog kluba Vašington Spirit koji se takmiči u National Women's Soccer League's (NWSL).

Kćerke bivših američkih predsjednika su u grupi investitora koja ulaže u klub, a među njima je i poznata američka gimnastičarka Dominik Dejvs (Dominique Dawes) koja je osvojila zlatnu i tri bronzane olimpijske medalje, te Brijana Skari (Briana Scurry), bivša golmanica koja je pomogla američkoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji osvojiti dvije zlatne olimpijske medalje i naslov svjetskih prvakinja.

- Naša grupa ulagača odražava političke korijene DC-a, sportsko nasljeđe i uspješnu poslovnu i tehnološku zajednicu - rekao je Devin Talbot (Talbott), poduzetnik i član nove investicijske grupe, prenosi Hina.

- Dijelimo zajedničku viziju i predanu svrhu podizanja ženskog nogometa - dodao je.

Nedavno je osvajačica tri teniska Gren slema Japanka Naomi Osaka postala dioničarka North Carolina Courage, koji je osvojio dva naslova prvaka (2018, 2019).

U julu je NWSL dodijelio ekskluzivna prava za pokretanje franšize u Los Anđelesu vlasničkoj grupi u kojoj su legendarna američka teniserka Serena Vilijams (Williams) i glumice Natali Portman (Natalie Portman) i Eva Longoria, Dženifer Garner (Jennifer) i Džesika Čestejn (Jessica Chastain).

Ekipa Ejndžel Siti bit će 11. franšiza u ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.