NAKON REMIJA SA ALBANIJOM

Samira Hurem: Očekivala sam više od iskusnijih igračica

Albanija je čvrsta i agresivna ekipa, a mi smo igrali u podmlađenom sastavu, rekla je Hurem

Samira Hurem. FS BiH

A. M.

9.4.2021

A reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su 0:0 danas u Zenici u prijateljskom meču sa selekcijom Albanije. Po završetku utakmice selektorka bh. reprezentacije Samira Hurem je izjavila:

- Žao mi je što nismo pobijedili, ali možemo biti zadovoljni viđenim. Albanija je čvrsta i agresivna ekipa, a mi smo igrali u podmlađenom sastavu. Očekivali smo od iskusnijih igračica da bolje odgovore, pa bi i mlađe igrale bolje i možda bismo uspjeli doći do pobjede. Bez obzira na to, u teškoj utakmici smo stvorili nekoliko prilika, međutim nismo ih iskoristili. Imale su i gošće svoje šanse i ovo je bila dobra test utakmica za nas - rekla je Hurem.

Naše reprezentativke će 13. aprila u Telkiju odigrati prijateljski meč sa selekcijom Mađarske, a Hurem se osvrnula i na taj susret:

- Napravit ćemo neke promjene u odnosu na današnji meč. Mađarska je je dosta kvalitetniji protivnik i igraju na drugi način. Nećemo ni mi moći igrati kao danas i imamo već neki plan za taj susret. Vjerujem da ćemo odigrati dobro iako nam nedostaje dosta standardnih igračica - zaključila je Hurem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.