FRANCUSKA

Francuski agent tvrdi: Mbape postigao dogovor sa Realom

Fudbaler seli iz PSG-a

Mbape: Povezuju ga sa Realom već duže vrijeme. Twitter

E. Ćosić

21.5.2021

Sve su glasnije špekulacije oko odlaska Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) iz Pariza, naročito što francuski fudbaler još uvijek nije dogovorio produžetak saradnje sa PSG-om. Glasinama o selidbi Mbapea kao "ulje na vatru" dodao je Bruno Satin, francuski agent i fudbalerov zastupnik.

Satin je u razgovoru za francuski "Canal+" tvrdio kako ima informacije koje otkrivaju kako će Mbape preseliti u špansku prijestonicu gdje će zadužiti dres Real Madrida. Prema navodima francuskog agenta fudbaler je već postigao dogovor sa kraljevskim klubom.

- Osjećam da je spreman za to. Imam informacije koje govore da su Mbape i njegova porodica postigli dogovor sa Real Madridom. Prvobitni dogovor sa igračem je postignut, ali se sada mora pronaći zajednička riječ dva kluba. Vlasnici PSG-a ne žele prodati Mbapea, ali bi se u tom slučaju moglo desiti da po završetku ugovora on ode bez obeštećenja", izjavio je Satin.

Mbape ima važeći ugovor do ljeta naredne sezone, a prema pisanjima "Le Parisien" iz kluba mu je ponuđen novi ugovor kojim bi produžio vjernost do 2025. godine. Međutim, isti medij piše kako bi Mbape pristao samo na godinu produžetka. PSG ga nema namjeru pustiti ovo ljeto, ali ukoliko ne potpiše novi ugovor, već naredne bi mogao ići bez obeštećenja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.