SKANDAL

Čileanci zbog prostitutki prekršili covid protokol

Drugi incident na Kopa Amerika

Vidal i Medel: Po drugi put krše covid protokol. TWITTER

E. Ćosić

21.6.2021

Fudbalska reprezentacija Čilea nalazi se u velikoj nevolji na Kopa Americi nakon što je sedmorica fudbalera optuženo za kršenje kovid protokola. Prema tamošnjim medijima, na velikoj zabavi u "Grand Hotel Odara" prisustvovali su Arturo Vidal, Geri Medel (Gary), Pablo Aranguiz, Eduardo Vargas, Žean Menezes (Jean Meneses), Pablo Galdameš (Galdames) i Giljermo Maripan (Guillermo).

Martin Lasarte, tehnički direktor reprezentacije Čilea, najavio je žestoke kazne za igrače kojima prijeti i izbacivanje iz tima, dok mediji navode kako će i sam Lasarte tokom dana ponuditi ostavku zbog ovog ozbiljnog incidenta.

Inače, ovo je drugi incident na Kopa Americi u kom učestvuju Vidal i Medel. Pomenuti dvojac je već bio kažnjavan sa po 30.000 dolara jer "su prošvercali" frizera u kamp i tako prekršili strogo covid pravilo.

Čileanska reprezentacija će večeras od 23 sata igrati utakmicu 3. kola protiv Urugvaja. Vidal, Medel i društvo su nakon dva odigrana susreta na četiri osvojena boda, pobijedili su Boliviju (1:0) i remizirali sa Argentinom (1:1).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.