NJEMAČKA

Jeste li zaboravili Podolskog? Pronašao je angažman - na televiziji

Proslavljeni njemački fudbaler će učestvovati u Supertalentu i ostalim projektima RTL-a

Podolski: Postigao dogovor sa RTL-om. TWITTER

E. Ćosić

29.6.2021

Pomalo zaboravljeni njemački fudbaler Lukas Podolski pronašao je novi angažman. Ne fudbalski, već televizijski, pošto će bivši reprezentativac Njemačke biti dio žirija njemačkog Supertalenta.

On je ranije ovog mjeseca ostao bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Antalijasporom, a sada će se zanimati drugim stvarima, iako nije rekao zvanično zbogom fudbalu.

Podolski se neće samo zadržati u Supertalentu, jer će učestvovati i u ostalim projektima zabavnog programa, kao i u sportskim prijenosima RTL-a.

- On je jedan od najuspješnijih njemačkih fudbalera, a vole ga i mladi i stari. Novi je dom našao u našoj kući, vrlo smo zadovoljni zbog toga. Dobrodošao, dragi Lukas - rekao je Hening Teves (Henning Tewes), direktor RTL-a.

- Obožavam ovu emisiju, često je gledam sa svojom djecom. Sada ću i sam biti dio ocjenjivačkog suda, veselim se tim novim izazovima, u svom rodnom Kelnu - poručio je Podolski.



On je čak 13 godina nosio dres reprezentacije Njemačke, a u klupskom fudbalu igrao je za Keln, Bajern Minhen, Arsenal, Inter, Galatasaraj, Visel Kobe i Antaliaspor. Još u mlađim kategorijama bio je najavljivan kao jedna od budućih zvijezda njemačkog fudbala, a na Svjetskom prvenstvu 2006. godine je bio i proglašen za najboljeg mladog igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.