EURO I KORONA

Panika na Otoku: Zaraženi Škoti putovali na gostovanje Engleskoj

Skoro 2000 pozitivnih testova na koronu u Škotskoj povezano je sa osobama koje su gledale utakmice Evropskog prvenstva

Škotski navijači u Londonu. Skynews

M. K.

30.6.2021

Informacija koju je prenio BBC izazvala je veliku paniku na Otoku, mada sve ovo i ne treba da iznenađuje s obzirom na rizik koji je i postojao prije početka Eura 2020, a u vremenu pandemije korona virusa.

Naime, skoro 2000 pozitivnih testova na koronu u Škotskoj povezano je sa osobama koje su gledale utakmice Evropskog prvenstva odnosno koje su bile na utakmicama.

Zavod za javno zdravstvo Škotske saopštio je da su dvije trećine ljudi od 1991 osobe putovale u London na utakmicu Škotske i Engleske 18. juna, prenosi ugledni BBC. Čak 1294 osobe koje su dobile pozitivan test prijavile su boravak u Londonu, a njih 397 bilo je zapravo na utakmici.

Ukupno  55 navijača bilo je u fan-zoni u Glazgovu, 38 je gledalo meč Škotske i Hrvatske, a 37 duel protiv Češke, i navodi se da je riječ uglavnom o muškarcima između 20 i 39 godina, s tim da nije poznato gdje su se zarazili. 


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.