EURO 2020

Oglasio se i Griliš: Želio sam šutnuti penal

Sautgejt i Griliš su imali dva puta razgovor pred penal seriju

Griliš i Sautgejt. Agencije

G. Šumar

12.7.2021

Na udaru englesje javnosti su Rahim Sterling (Raheem) i Džak Griliš (Jack Peter Grealish), koji su optuženi da su izbjegli izvođenje penal protiv Italije u finalu Evropskog prvenstva (3:4). Posljednji je promašio tinejdžer Bukajo Saka (Bukayo) i odmah poslije toga su počeli napadi na na  Sterlinga i Griliša, koji su okarakterizovani kao kukavice.

Dok od Sterlinga još nema odgovora, Griliš se javio preko Twittera i poručio da je priča da nije htio šutirati penal – laž. As Aston Vile nije mogao da prešuti kritike, pogotovo što su stigle i od nekih bivših fudbalera, kao što je Roj Kin (Roy Keane).

- Rekao sam da sam želio da šutnem penal! Selektor je donio mnogo ispravnih odluka tokom cijelog prvenstva i sinoć također. Ali ne želim da ljudi pričaju kako nisam želio da šutnem penal, kada sam rekao da želim, poručio je Griliš.

Na kraju, Garet Sautgejt (Garet Sautgejt) i Griliš su zaista imali dva puta razgovor pred penal seriju, gdje je selektor govorio nešto fudbaleru i sticao se utisak, po tome, da će fudbaler Aston Vile biti prvi izvođač jedanaesterca. A na kraju on nije uopšte šutirao...

Selektor Engleske Sautgejt kasnije je novinarima rekao da je izvođače penala isključivo birao on i da snosi svu odgovornost za poraz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.