ŠPANIJA

Poznato kada će Real Madrid zaigrati na Santiago Bernabeu

Radnici na renoviranju doma kraljevskog kluba rade 24 sata dnevno

Izgled novog stadiona Reala. TWITTER

E. Ćosić

13.8.2021

Realovomčekanju je došao kraj. Fudbal se vraća na Santiago Bernabeu za oko mjesec dana, prenosi "Marca". 

Podsjećamo, Real još od početka pandemije prošle godine igra na pomoćnom stadionu "Alfredo di Stefano". Renovirani Bernabe će imati kapacitet od 81.000 sjedećih mjesta, ali će imati potpuno novi vanjski izgled. Domu Kraljeva dodane su i broje nove atrakcije, kao što su veliki ekran od 360 stepeni, hotel, novi restorani, ali i šoping-centar, te podzemna garaža na pet spratova.

Bernabeu bi prvu utakmicu od pandemije trebao ugostiti 12. septembra, ali ni tada radovi neće biti kompletirani. Očekuje se da stadion u potpunosti bude završen do kraja 2022. ili početka 2023. godine.

Real ne želi domaće utakmice igrati na stadionu gradskog rivala Atletiko Madrida, pa radnici, prema pisanjima "Marce" rade 24 sata dnevno, u tri smjene po osam sati. Navodno je u radove uključeno 800 zaposlenika na travnjaku i tribinama stadiona.

Trenutno se sređuje travnjak, a čim se on postavi, sredit će se i tribine niže razine. Realov plan je da se osigura kapacitet za 35 hiljada ljudi, koliko mogu ugostiti usljed restrikcija zbog pandemije koronavirusa. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.