FK SLOBODA TUZLA

Žižović pred derbi sa Sarajevom: Očekujem novu pobjedu

Pozivam navijače da nas podrže, jer to ovi momci zaista zaslužuju, rekao je trener Slobode

Žižović: Zaista je lijepo raditi u ovakvom ambijentu. FK Sloboda

Piše: E. Sk.

21.8.2021

Najbolji start u historiji takmičenja u Premijer ligi BiH tuzlanska Sloboda želi okruniti pobjedom nad Sarajevom u utakmici 6. kola koja se igra danas na Tušnju od 19 sati.


Kompletni i smireni

Na Tušnju je vedro raspoloženje, a zid na ulazu u stadion od petka krasi mural Slobodinih fudbalskih legendi.

- Utakmica sa Sarajevom je duel dva stara rivala, istinski derbi na Tušnju. S obzirom na sve okolnosti koje su nas pratile, imamo najbolji start od početka Premijer lige i zaista je lijepo raditi u takvom ambijentu. Mi samo želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu, da skupljamo bodove i budemo prepoznatljivi po svojoj igri – rekao je šef struke Slobode Mladen Žižović i dodao:

Sarajevo, bez obzira na neke probleme koje imaju u i oko kluba, veoma je kvalitetno. Viceprvak naše zemlje i osvajač Kupa BiH. Imaju maksimalan učinak u gostima. Moramo posebno obratiti pažnju na njihov napadački trio - Dražen Bagarić, Darko Bodul, Rijad Kobiljar. Ukoliko ga uspijemo zaustaviti, mislim da smo odradili veći dio posla. Kompletni smo i smireni.


Novi murali na Tušnju. E. Skokić

Nema euforije

Sve je, reklo bi se, na svom mjestu. Navijači koji će ispuniti Tušanj čekaju trijumf, jer pobjeda nad Sarajevom nije kao druge.

- Ne želimo nikakvu euforiju, ali moramo dati svoj maksimum i nadati se pobjedi.

Pozivam navijače da nas podrže, jer to ovi momci zaista zaslužuju - istakao je Žižović.

Novi dresovi

Fudbaleri Slobode takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH nastavit će u novim dresovima. Na novom, specijalno dizajniranom ruhu mogu se primijetiti simbolični detalji kroz koje je zadržan dašak prošlosti i prepoznatljivosti, ali i novi koji predstavljaju borbu i požrtvovanost igrača te kontinuitet i dušu Slobode. Nove garniture dresova su u prepoznatljivoj crveno–crnoj boji za domaće i bijelo–zlatnoj za gostujuće utakmice, ali s novim dizajnom za prvotimce s Tušnja. Novi dresovi su rađeni po specijalnoj narudžbi s tehničkim sponzorom Legea iz Italije i sadrže mnoštvo detalja. Od grba i imena Slobode unutar kragne do godine osnivanja kluba na leđima, prvi put su specijalno urađene i etikete koje potvrđuju autentičnost dresa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.