ZANIMLJIVA SITUACIJA

Trener Benfike poludio nakon što mu je igrač krenuo objašnjavati taktiku

Reakcija Horhea Hesusa postala hit na društvenim mrežama

Scena iz Ajndhovena. TWITTER

E. Ćosić

25.8.2021

Benfika je izborila plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Portugalski tim je u dvomeču posljednje runde kvalifikacija eliminisao nizozemski PSV. Nakon prvog meča i pobjede u Lisabonu 2:1, Benfika je u Ajndhovenu odigrala utakmicu bez golova i tako izborila plasman u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Portugalski velikan se dobro namučio, obzirom na to da je od 32. minute igrao sa igračem manje, pošto je isključenje zaradio Lukas Verisimo (Lucas Verissimo). Benfika se dobro branila, odolijevala je naletima domaćih, međutim u redovima portugalskog tima bila je prisutna velika nervoza. 

Tako je jedan kraći prekid igre čuveni trener Horhe Hesus (Jorge Jesus) iskoristio kako bi dao instrukcije svom igraču Goncalu Ramosu. On je fudbaleru objašnjavao šta treba učiniti, a onda je Ramos pokazao prstom na tablu, te krenuo pričati, što se treneru nije svidjelo. Hesus se naljutio, a njegova reakcija postala je hit na društvenim mrežama.

Inače, čuveni trener se u klub vratio u avgustu prošle godine, a nakon prošlosezonskog kraha u kvalifikacijama kada je Benfika zaustavljena u 3. pretkolu, ove godine je klub izborio Ligu prvaka. Hesusu je ovo drugi mandat u Benfici, a prethodno je vodio tim sa Luža u periodu od 2009. do 2015. godine. Između ova dva mandata, Hesus je bio trener još Sportinga, Al Hilala i Flamenga.

Podsjećamo, sinoć su plasman u grupnu fazu Lige prvaka obezbijedili još Malme naših Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića, te Ludogorec koji je eliminisao Ferencvaroš za koji nastupaju Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.