LOBIRAO KOD LAPORTE

Sin Barcelonine legende spasio Kumana otkaza

Đordi Krojf je veliki prijatelj sa nizozemskim stručnjakom

Laporta i Džordi Krojf. MARCA

E. Ćosić

5.10.2021

Španska "TV3" danas je objavila informaciju da je sportski savjetnik predsjednika Barcelone i sin legendarnog Johana Krojfa (Cruyff), Đordi Krojf (Jordi) spriječio otkaz svog sunarodnika Ronalda Kumana (Koeman).

Navodno je nagovorio Đoana Laportu (Joan) da mu je potrebno vrijeme i kontinuitet u radu. "TV3" je objavila da su predsjednik Laporta i mlađi Krojf razgovarali u petak i da ga je tada sportski savjetnik Barcelone uvjerio da treba dati i javnu podršku nizozemskom stručnjaku. 

Na kraju je Laporta pružio novu priliku Kumanu, a sada je na treneru da je iskoristi. Barcelona je trenutno 9. tim u domaćem prvenstvu sa pet bodova manje u odnosu na Real Madrid, Atletiko Madrid i Real Sosijedad. Ovosezonsko takmičenje u Ligi prvaka "Blaugrana" je otvorila sa dva poraza od Bajerna i Benfike sa identičnih 3:0.

Što se Đordija Krojfa tiče, on je sin utemeljitelja Barcelonine škole fudbala, popularne "La Masije". Njegov otac Johan smatra se jednim od najzaslužnijih ljudi za Barcelonu kakvu poznajemo. On je po dolasku katalonskom gigantu donio titulu prvaka 1974. godine, prvu nakon punih 14 godina čekanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.