KVALIFIKACIJE ZA SP

Marko Topić za "Avaz": Sve je u našim rukama, vjerujem selektoru Petevu

Trebamo pustiti selektora da radi svoj posao, poručio je

Marko Topić i Mehmed Baždarević. Arhiva

Piše: A. Vatreš

11.10.2021

Naš nekadašnji reprezentativac Marko Topić nestrpljivo je čekao utakmicu s Kazahstanom, gdje je bio uvjeren u pobjedu „Zmajeva“. Na zadovoljstvo i sreću svih nas, njegove prognoze su se obistinile.


Korak po korak

- Bio sam uvjeren u tri boda, to sam rekao i naglasio nekoliko puta. Mi smo kvalitetnija ekipa od njih, što smo i pokazali. Došli smo do neophodne pobjede i idemo korak po korak. Nadam se da su se momci odmorili i da su spremni za ono što nas čeka u utorak – rekao je Topić za „Dnevni avaz“.

Topića je jedan igrač posebno oduševio.

- Drago mi je što je Smail Prevljak zabio dva gola, ali za mene je igrač utakmice bio Miroslav Stevanović, koji je najpotcjenjeniji igrač u našoj reprezentaciji. Drago mi je što je opet pokazao koliko je veliki igrač i nadam se da će se više cijeniti – kazao je Topić.

Potom se osvrnuo na meč s Ukrajincima, gdje vidi šansu našeg tima.

- Oni su nam direktni konkurenti. Umorni su kao i mi, s tim što mi imamo nekoliko sati više odmora od njih. Uvjeren sam da imamo stvarno dobrog selektora, da će on dobro pripremiti momke, da će im ova pobjeda i tri boda od subote dati još veću snagu i motivaciju. Idemo se boriti. Oni su favoriti na papiru, ali to je samo na papiru. Kazahstan je uzeo i nama i Ukrajini bodove. Više nema favorita. Mi imamo šansu, uvjeren sam da su momci svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo, da je sve u njihovim rukama. Vjerujem u pozitivni ishod utakmice – poručio je Topić.


Vjeruje Petevu

Topić vjeruje selektoru Ivajlu Petevu (Ivaylo) kada je u pitanju taktička priprema utakmice.

- To je na selektoru. Mi ne trebamo pametovati, trebamo ga pustiti da radi svoj posao, koji radi dobro. Vidjeli smo kako je pripremio ekipu protiv Francuske i Kazahstana. Uvjeren sam da će on to odraditi na pravi način. Mislim da ne bi trebali igrati s dva napadača, što je i normalno – dodao je Topić.

Koga nema bez njega se mora

Prokomentirao je Topić i brojne probleme s otkazima i vizama s kojim se susreo Petev pred okupljanje.

- Koga nema bez njega se mora. Pjanić nam je falio i protiv Kazahstana, kao i Krunić. Svi znamo kakvi su oni igrači. Treba vjerovati onim momcima koje imamo. Selektor im je u subotu vjerovao, oni su mu vratili – naglasio je Topić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.