BH. VEZNJAK SE OPORAVLJA

Miralem Pjanić: Pitao sam Kumana u čemu je problem, ali...

Kad sam donio odluku da napustim Barcelonu, treneri u timu su me zvali i rekli da poštuju moju odluku, kaže naš veznjak

Pjanić je odlaskom u Tursku napravio dobar potez. Agencije

M. K.

12.10.2021

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji nije s reprezentacijom BiH danas u Ukrajini jer je povrijeđen, govorio je za francuske medije o svom odlasku iz Barcelone i treneru Ronaldu Kumanu (Koeman) koji je i glavni razlog njegovog odlaska s Kamp Noua i prelaska u Bešiktaš na posudbu.

- Nisam imao mnogo vremena da razmislim o ponudi Bešiktaša, svega sat vremena. Znao sam da se stvari neće promijeniti u Barceloni gdje ne bih igrao kod Kumana. On me je sklonio bez razloga, nikad mi nije mi dao neko objašnjenje zašto ne igram. Želio sam igrati i pokazati ljudima šta mogu u Barceloni. Kao igrač, moram znati zašto ne igram, kaže Pjanić, dodavši kako je razgovarao s Kumanom, ali...

- Pitao sam Kumana šta želi od mene i nisam dobio nikakav odgovor. Mogao je reći da se ne uklapam u njegove taktičke zamisli, mogao je reći milion stvari, ali nije rekao ništa, rekao je bh. veznjak u intervjuu za Canal +.

Potom se osvrnuo na period nedugo nakon što je prešao u Bešiktaš.

-  Kad sam donio odluku da napustim Barcelonu, treneri u timu su me zvali i rekli da poštuju moju odluku, te da ne znaju zašto ne igram. Rekli su da cijene moj odnos prema Barceloni i poželjeli mi sreću, zaključio je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.