NAKON DRAMATIČNE SCENE

Aguero na kardiološkim pretragama, čekaju se nalazi

Napadač Barcelone se požalio na probleme s disanjem zbog čega je napustio susret protiv Rajo Valjekana

Trenutak kada se Aguero požalio da ima problema s disanjem. TWITTER

E. Ćosić

31.10.2021

Barcelona nije uspjela doći do pobjede ni u prvoj utakmici nakon odlaska Ronalda Kumana (Koeman). "Blaugrana" je produžila rezultatsku krizu remijem na svom terenu protiv Deportivo Alavesa (1:1). 

Međutim, pet minuta prije kraja prvog poluvremena dogodila se scena koja je zabrinula sve na tribinama Nou Kampa. Serhio Aguero (Sergio) se uhvatio za prsa, te signalizirao da ima probleme s disanjem nakon čega je sjeo na teren.

Doktori su mu pružili pomoć. Argentinski napadač se pridigao na noge, ali je napustio utakmicu. Ispostavilo se da Aguero nije mogao nastaviti utakmicu zbog blage tahikardije, odnosno ubrzanog rada srca, koja mu je izazvala otežano disanje i vrtoglavicu. 

Napadač Barcelone je obavio ljekarske preglede, te čeka rezultate istih. To je normalan postupak kod sportista kad osjete zatezanje u prsima, a rezultati pretraga se čekaju.

Inače, meč protiv Rajo Valjekana mu je bio tek 4. otkako je došao u tim s Nou Kampa, a postigao je jedan pogodak, onaj u pretprošlom kolu u porazu protiv Reala (1:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.