MEČ ODLUKE

Petrakov: Ne želim zbuniti Bosance, golove smo ostavili za Zenicu

Stvarno mi se svidio način na koji je igrala Ukrajina - rekao je selektor reprezentacije Ukrajine

Aleksandr Petrakov. Arhiva

Piše: G. Š.

12.11.2021

Reprezentacija Ukrajine sinoć je u prijateljskom meču remizirala (1:1) sa Bugarskom. Bugari su došli u vodstvo u 35. minuti golom Kirilova, a remi Ukrajincima donio je Stepanenko u 79. minuti.

.

Nemam šta da prigovorim mojim igračima.

- Stvarno mi se svidio način na koji je igrala Ukrajina - rekao je selektor reprezentacije Ukrajine Aleksandr Petrakov ( Oleksandr) i dodao:

- Jako sam zadovoljan... Ovo je nogomet, zbog toga je lijep. Bilo je dosta šansi koje nisu iskorištene, ali nemam šta da prigovorim mojim igračima.

Zadovoljan je igrom u formaciji sa dva stopera.

- Moramo se prilagoditi. Nisam imao vremena i probnih utakmica. Evo probao sam – svidjelo mi se. Zar mislite da želim zbuniti Bosance? Ne! Nikoga ne zbunjujem. Danas je teško bilo koga zbuniti.


Sretan sam

I za kraj selektor Ukrajine je dodao i ovo:

- Sretran sam, Zinčenko nije dugo igrao, ali je odigrao cijeli meč. Isto je i s Jarmolenkom. Golove smo ostavili za Bosnu, zaključio je Petrakov.

Inače, Ukrajina je u duelu sa Bugarskom imala 36 udaraca od kojih je 14 išlo u okvir gola. S druge strane, Bugari su imali samo četiri udarca.

Posljednja kvalifikaciona utakmica za Mundijal 2022. godine BiH – Ukrajina igra se u utorak od 20.45 sati na zeničkom Bilinom polju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.