TUZLA CITY

Husref Musemić za “Avaz”: Ensue danas dolazi

Možda ćemo dovesti još jednog igrača i to bi bilo to, rekao je šef struke Tuzla Cityja

Ensue (crveni dres): Tokom karijere igrao za Majorku, Real Sosijedad, Midlzbro, Birmingem.... AFP

Piše: G. Šumar

4.2.2022

Kapiten reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje Emilijano Ensue (Nsue - 32), koji je tokom karijere – između ostalog, igrao za špansku Majorku i Real Sosijedad, te engleski Midlzbro i Birmingen, danas će se priključiti pripremama Tuzla Cityja u Ljubuškom.


Došao Fereira

- Priključio nam se Dario Fereira (bivši igrač Veleža – op.a.), trenirao je u četvrtak (jučer) sa nama, a danas bi trebao doći Ensue, otkrio je u razgovoru za “Dnevni avaz” šef stručnog štaba Tuzla Cityja Husref Musemić.

Nastupajući za Majorku u La Ligi, gdje je ukupno odigrao 103 utakmice , Ensue je postizao golove i Real Madridu i Barceloni, iako igra desnog bočnog.

- Možda ćemo dovesti još jednog igrača i to bi bilo to. Zadržali smo okosnicu tima od jesenas, što nam je i bio neki cilj – 13 ili 14 igrača koji su igrali najviše.

Bh. priznati fudbalski stručnjak je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema.

- U Tuzli smo trenirali na plastičnoj travi, a ovdje smo se vratili na prirodnu podlogu.

Sad zasad je sve ok, nemamo problema sa povredama, pa ćemo vidjeti kako će proći predstojeće kontrolne utakmice – rekao je Musemić.

Tuzlanski „Građani“ u subotu i nedjelju će učestvovati na tradicionalnom memorijalnom turniru „Andrija Anković“ u Gabeli.


Kontrolni mečevi

- Prvi protivnik nam je GOŠK, a drugi par je Zrinjski – Neretva Metković... Također, u Ljubuškom ćemo 9. februara igrati protiv Čapljine, dan kasnije protiv Travnika, a 16. februara nam je protivnik Posušje, zaključio je prvi strateg tuzlanskih plavo-bijelih, koji u stroju ima: Brajlovića, Fejzića, Trišića, Nukića, Morisa, Fereiru, Hasanbegovića, Tomaševića, Mehidića, Čelikovića, Hasanovića, Karjaševića, Gavrića, Džafića, Dofoa, M. Mehanovića, Mehmedovića, Mendeša, Nargalića, Mešinovića, Mišića, E. Mehanovića i Krpića.

Naknadno će se ekipi priključiti Šukilović koji je bio u Mađarskoj sa juniorskom reprezentacijom BiH.

Vremenske prilike

Tuzlaci u Ljubuškom nemaju problema sa vremenskim neprilikama.

- U četvrtak(jučer) je bilo malo vjetra, nije puno. Vidim da klubovi koji su otišli u Antaliju imaju puno problema sa vremenskim prilikama... – rekao je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.