KUP ITALIJE

Piolio: Zlatan je poput lava u kavezu

Ibra se oporavlja od povrede ahilove tetive i sigurno će propustiti susret s "Nebesko plavim"

Stefano Pioli. Arhiva

G. Š.

9.2.2022

Milan našeg Radeta Krunića priprema se za Kup utakmicu s Lacijem koja je na rasporedu večeras u 21 sat, a glavno je pitanje što je sa Zlatanom Ibrahimovićem. Ibra se oporavlja od povrede ahilove tetive i sigurno će propustiti susret s "Nebesko plavim".


Žiru pokazuje koliko vrijedi

"La Gazzetta dello Sport" piše kako je još nejasno kada će se Ibra vratiti u tim. U međuvremenu ga je u derbiju s Interom zamijenio Žiru (Olivier Giroud) koji je s dva gola donio velika tri boda "Rosonerima".

- Zlatan je poput lava u kavezu. Motiviran je i ima ambiciju pomoći svojoj ekipi i jedva čeka da opet dođe u akciju. Nažalost, protiv Lacija neće biti s nama, a vidjet ćemo za druge utakmice, rekao je trner Milana Stefano Pioli i dodao:

- Žiru pokazuje koliko vrijedi i radi ono što mu se kaže. On je odličan igrač i čovjek. Riječ je o snažnom igraču koji nam jako puno pomaže.

Milan je u minulom kolu Serije A slavio u gradskom derbiju i tako došao na samo jedan bod od Intera, koji ima utakmicu manje.

- Zadovoljni smo zbog važne pobjede, ali znamo da je pred nama još dalek put. Ostalo je još 45 bodova iz 15 utakmica, a to je puno. Na istom smo mjestu kao i prošle godine i znamo da treba još puno raditi. Sada smo samo fokusirani na iduću utakmicu, zaključio je Piolio


Igrački kadar

Uoči duela s Laciom od povreda su se oporavili Fikajo Tomori (Fikayo) i Ante Rebić.

- Vidjet ćemo hoće li moći igrati. Fikajo je trenirao dobro i osjeća se bolje. Naravno da će s treninzima ući u bolju formu. Trebao bi biti spreman za Lacio, a vidijet ćemo još hoće li pomoći. Rebić je trenirao normalno i vidjet ćemo hoće li biti dostupan, rekao je Pioli pa se osvrnuo i na večerašnjeg protivnika.

- Imaju odličnog trenera i kvalitetne igrače. Njihov napad je impresivan s Luisom Albertom, Milinkovićem-Savićem, Imobileom, Zaccagnijem, Feliipeom Andersonom i Pedrom. Na visokom su nivou. Moramo biti fokusirani i braniti se dobro da bismo dobili priliku iskoristiti njihove mane, zaključio je trener Milana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.