ENGLESKA

Čelzi protiv Midlsbroa želi igrati pred praznim tribinama

"Plavci" ne mogu prodavati ulaznice zbog ograničenja koje je donijela britanska vlada

Čelzi bez navijača u FA Kupu?. AFP

M. K.

15.3.2022

Aktuelni prvak Evrope, Čelzi, zatražio je da se subotnja četvrtfinalna utakmica FA kupa protiv Midlsbroa igra pred praznim stadionom, a sve zbog "sportskog integriteta" jer "Plavci" ne mogu prodavati ulaznice zbog ograničenja koje je donijela britanska vlada.

Čelzi, koji je podnio zahtjev upravnom odboru FA-a, suočava se s vladinim ograničenjima u svom poslovanju nakon što su uvedene sankcije njihovom ruskom vlasniku Romanu Abramoviču.

Londonski klub saopštio je da su u "opsežnim razgovorima" s Uredom za provedbu finansijskih sankcija, ali nisu mogli na vrijeme izmijeniti licencu kako bi prodali ulaznice navijačima Čelzija.

- Za takmičenje je važno da se utakmica protiv Midlsbroa odigra, ali s krajnjom nevoljkošću tražimo od odbora FA-a da odredi da se utakmica igra iza zatvorenih vrata zbog sportskog integritet, poručili su iz Čelzija.

- Čelzi repoznaje da bi takav ishod imao ogroman utjecaj na Midlsbro i njegove navijače, kao i na naše koji su već kupili ograničeni broj ulaznica koje su prodane prije odluke vlade. Ali vjerujemo da je ovo najpošteniji način postupanja u trenutnim okolnostima, dodali su "Plavci". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.