KRAJ KARIJERE

Golman Mančester junajteda mora u igračku penziju u 23. godini

Uvijek je tužno kada se neko tako mlad mora penzionisati, ali važnije od nogometa je da ima normalan život, rekao je De Gea

Paul Woolston. Društvene mreže

G. Š.

24.3.2022

Golman Mančester junajteda Paul Woolston prisiljen je povući se u igračku penziju u 23 godini. Razlog su zdravstveni problemi. Woolston je morao 'pod nož' dva puta u dva mjesaca, u martu i aprilu prošle godine, a skupio je 19 nastupa za Junajtedove rezerve u Premier ligi 2, nakon što je stigao iz Njukasla 2018. godine.

Mančester junajted u svom saopćenju o Woolstonu nije precizirao o kakvoj se povredi radi, ali Transfermarkt navodi kako je riječ o problemima s kukom. Povodom njegovog odlaska u ranu igračku penziju oglasili su se njegove ekipne kolege golmani David De Gea i Dean Henderson.

- Uvijek je tužno kada se neko tako mlad mora penzionisati, ali važnije od nogometa je da ima normalan život. On je sjajan momak i sjajan golman, zaista nam ga je žao. Želim mu sve najbolje, rekao je De Gea.

- Ovo je užasno za njega samoga i za sve oko njega. On je sjajan momak koji zna što želi. Bio je tehnički jako talentiran golman i šteta ga je izgubiti u tako mladoj dobi, dodao je Henderson.

Woolston se nogometom počeo baviti kao desetogodišnjak u Sanderlendu, prije prelaska u Njukasl 2015. godine. Branio je i boje engleskih U-17 i U-18 reprezentacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.