BARAŽ ZA SP

Makedonci nagrađeni za pobjedu nad Italijom

Pobijedili ste fudbalske velesile poput Njemačke i Italije, te vi niste samo fudbaleri već i sportski diplomati i ambasadori Makedonije - rekao je Osmani

Makedonci sutra putuju u Porto, gdje će u utorak protiv Portugala odigrati finalni meč baraža za Svjetskom prvenstvu 2022.. AFP

G. Š.

26.3.2022

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani uručio je danas diplomatske pasoše selektoru fudbalske  reprezentacije Blagoju Milevskom, te reprezentativcima Aleksandru Trajkovskom i Enisu Bardiju, pišu makedonski mediji.

- Pobijedili ste fudbalske velesile poput Njemačke i Italije, te vi niste samo fudbaleri već i sportski diplomati i ambasadori  Makedonije. Zato vam dajemo diplomatske putovnice za vaša česta putovanja, rekao je Osmani na prijamu u Ministarstvu vanjskih poslova, prenosi SK.

U polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo 2022 u četvrtak je reprezentacija Sjeverne Makedonije pobijedila u Palermu evropskog prvaka Italiju s 1:0, a pogodak je postigao Trajkovski u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Makedonci sutra putuju u Porto, gdje će u utorak protiv Portugala odigrati finalni meč baraža za Svjetskom prvenstvu 2022.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.