MINIMALNA POBJEDA ZMAJEVA

Džeko presudio Luksemburgu: Trebali smo ranije zabiti gol

Nakon 90 minuta dosta otvorene fudbalske predstave rezultat je bio 1:0 za BiH

Džeko je odlučio pobjednika u Zenici. FSBIH

M. K.

29.3.2022

Fudbalska A-selekcija naše zemlje odigrala je i drugu prijateljsku utakmicu u nizu, nakon prošlosedmičnog okršaja protiv Gruzije.

Nakon što je Gruzija slavila 0:1 na Bilinom polju, te osramotila kvalitetniji bh. sastav koji je bio favorit u tom duelu, na istom stadionu u Zenici večeras je gostovala i selekcija Luksemburga.

Nakon 90 minuta dosta otvorene fudbalske predstave rezultat je bio 1:0 za BiH, a gol odluke postigao je Edin Džeko u finišu meča.

Nakon utakmice Džeko je izjavio:

- S obzirom da smo u prvom dijelu imali četiri velike šanse i trebali smo ranije zabiti taj gol. Ima tu mnogo mladih igrača, utakmica nije bilo lagana i svi smo to prošli nekad ranije. Svako ko zna imalo o fudbalu zna da Luksemburg više nije ta ekipa na kojoj se popravljala gol razlika, to su pokazali i večeras.

Kapiten žali zbog poništenih golova u prošloj utakmici.

- Zbog poraza od Gruzije, ova utakmica sa psihološke strane nije bila laka. Žao mi je što nisam nigdje vidio da je neko napisao da su nam u toj utakmici poništena dva čista gola. Potom dok gubiš 0:1 publika ti zviždi, i to sigurno nije nikom lako podnijeti, rekao je Džeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.