ČILE MOŽDA ODE U KATAR

Čileanci tvrde da imaju dokaze: Traže izbacivanje Ekvadora sa Mundijala jer su u sastavu imali Kolumbijca

Uputili smo žalbu FIFA-i zbog ovog ozbiljnog incidenta. Temeljno smo istražili slučaj da bismo utvrdili gdje je igrač rođen i sasvim je jasno da je rođen u Kolumbiji.

Kastiljo na utakmici protiv Čilea. AGENCIJE

M. K.

7.5.2022

Iz Fudbalskog saveza Čilea tvrde da bi Ekvador trebao biti izbačen sa Mundijala u Kataru krajem ove godine.

Naime, Bajron Kastiljo (Byron Castillo), desni bek Ekvadora, zapravo je Kolumbijac, tvrde iz Čilea, a prenosi "Marca", te navodi kako je o tome već obaviještena FIFA.

"Marca" je kontaktirala advokata Fudbalskog saveza Eduarda Karlzcu (Carlezza) koji ju je upoznao sa svim nepravilnostima vezanima za ovaj slučaj, te ima u posjedu dokumentaciju koja ih potvrđuje.

- Uputili smo žalbu FIFA-i zbog ovog ozbiljnog incidenta. Temeljno smo istražili slučaj da bismo utvrdili gdje je igrač rođen i sasvim je jasno da je rođen u Kolumbiji. Kategorički tvrdimo da je Bajron Havijer Kastiljo Sehura (Byron Javier Castillo Segura) rođen u Tumaku 25. jula 1995., a da Bajron David Kastiljo Sehura (Byron David Castillo Segura), navodno rođen 10. novembra 1998., ne postoji. On je duh. On je krivotvorina, čak i zločin prema ekvadorskim zakonima, tvrdi Karlizo.

Advokat krovne kuće čileanskog fudbala tvrdi da je krivotvorenje dokumentacije započelo u Ekvadoru 2012. kada je Kastiljo registrovan za tamošnji klub Norte Amerika.

U skandalu koji je tada uslijedio uhapšeno je nekoliko ljudi. Čileanci su zatražili saslušanje i nadaju se da će rasplet slučaja eliminisati Ekvador sa SP-a, a njih odvesti u Katar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.