PREMIJER LIGA BIH

Jovo Lukić za "Avaz": Linfild nam je opomena da u Evropi ne smijemo nikoga podcijeniti

Borac je prošlu sezonu završio kao treći tim Premijer lige BiH i izborio je plasma u pretkolo Koferencijske lige

Lukić je velika uzdanica u napadu Banjalučana. fkborac.net

Piše: M. Kadić

22.6.2022

Napadač FK Borac, Jovo Lukić, nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje i sigurno jedan od najboljih mladih napadača koje je Premijer liga BiH imala u posljednjih desetak godina, bit će jedan od glavnih aduta u ekipi Nenada Lalatovića, srbijanskog stručnjaka koji je nedavno preuzeo ovaj tim.

Borac je prošlu sezonu završio kao treći tim Premijer lige BiH i izborio je plasman u pretkolo Konferencijske lige


Dobar žrijeb

Banjalučane je pogledala sreća ove godine, pa su tako za protivnike u pretkolu (7. i 14. juli) izvukli Toršavn s Farskih Ostrva protiv kojih, realno, imaju ulogu favorita. Ako prođu Farane, idu na pobjednika susreta Tree Fiori - Fole, klubova koji su također u podređenoj ulozi u odnosu na Borac.

Lukić u razgovoru za portal "Avaza" ističe da i pored sreće u žrijebu treba biti dosta oprezan, jer danas više nema slabih protivnika.

- Jeste, imali smo sreće u žrijebu ove godine, ali nijednog protivnika ne treba olako shvatiti. Učimo na svojim greškama, kao što se prošle godine desilo. Za malo smo izbacili Kluž, fantastično odigrali uzvratnu utakmicu. Poslije toga utakmica sa Linfildom, loše smo ušli u taj meč, možda čak i podcijenili protivnika, i oni su odmah poslije prvog meča imali ogromnu prednost od četiri gola što je realno teško stići. Zbog toga ove godine maksimalno fokusirani moramo biti i oprezni ulazimo u svaku utakmicu, kaže Lukić.

Novi trener Lalatović zbog svog temperamenta, čestim prepirkama s novinarima, ali i protivnikom, stekao je u Srbiji status jednog od najkarizmatičnijih likova u fudbalu.

Sada je stigao u Premijer ligu BiH, a s njim je, kaže Lukić, dosta zanimljivo raditi.

- Došao nam je i novi trener Nenad Lalatović. Stvarno je odlično sarađivati sa njim i možemo mnogo toga da naučimo od njega. Najvažnija stvar je to što je pun pozitivne energije i što to prenosi igrače i izvlači maksimum iz njih, kaže Lukić.


Juriš na duplu krunu

Borac se pojačao ove godine i u narednoj sezoni jurišat će na titulu.

- Stiglo je dosta novih igrača. Mi koji smo tu duže trudimo se da se osjećaju lijepo i ugodno kao da su duži period sa nama. Momci su stvarno dobri i pokazuju kvalitet na svakom treningu. Volio bih kad bi ove sezone uspjeli da osvojimo trofej ili čak oba što je ujedno i cilj kluba, zaključio je Jovo Lukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.