EMOTIVNA OBJAVA

Milan Đurić se oprostio od Salernitane

Bh. napadač napušta italijanski klub

Đurić: Istekao mu ugovor. ARHIV

A. V.

25.6.2022

Bh. napadač Milan Đurić (32) objavio je da napušta momčad Salernitane.

Bivšem reprezentativcu naše zemlje ugovor s klubom iz Salerna ističe 30. juna ove godine i neće ga produžiti. 

On se stoga oprostio od kluba na društvenim mrežama.

- Moj prioritet je uvijek bio da nastavim u Salernitani, kao što sam dokazao i na terenu. Pročitao sam mnogo lažnih vijesti ovih sedmica, uključujući i to da sam uzeo vrijeme za odluku, ali umjesto toga stvari su vrlo jednostavne: Kada su pogledi na sadašnjost i budućnost različiti neizbježno je pronaći drugo rješenje - napisao je Milan na društvenim mrežama i dodao:

- Zahvaljujem se dosadašnjem vlasniku koji je vjerovao u mene u teškom trenutku moje karijere i omogućio mi da se pokažem. Omogućio mi je da dođem do nezamislivih ciljeva koji će zauvijek ostati urezani u historiju i koje niko neće moći poništiti. Hvala svim trenerima, trenerima, saigračima, radnicima, liječnicima i fizioterapeutima na pažnji koju su posvetili meni i svim mojim saigračima u ove četiri godine.

Đurić je posebnu poruku imao za navijače.

- Konačno pozdrav navijačima Salernitane koji su mi ovih sedmica poslali toliko poruka naklonosti. Kao što sam već rekao, ovih godina pokazali su da su nevjerovatno vezani za tim u bilo kojoj situaciji na tabeli

Đurić je u protekloj sezoni Serije A odigrao 35 mečeva  i s po pet golova i asisetencija bio je jedan od najzaslužnijih za opstanak Salernitane u društvu najboljih.

Član Salernitane bio je od avgusta 2018. godine, a još nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru

On se nedavno oprostio i od A selekcije BiH, za koju je postigao sedam golova u 15 odigranih utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.