PRIJELAZNI ROK

Ronaldo odbio Bekama: Megvajer na listi želja Barcelone

Novi trener Erik ten Hag obećava bolje dane, a na Old Traffordu bi trebala ostati dva važna igrača iz prošle sezone

Kristijano Ronaldo. Agencije

G. Š.

27.6.2022

Kako će izgledati Mančester junajted sljedeće sezone? To pitanje muči navijače "Crvenih vragova" koji nisu bili zadovoljni prošlom sezonom. Novi trener Erik ten Hag obećava bolje dane, a na Old Traffordu bi trebala ostati dva važna igrača iz prošle sezone.


Ten Hag je izričito odbio tu mogućnost

Naime, engleski mediji od završetka sezone pišu o potencijalnom odlasku Kristijana Ronalda (Cristiano). Portugalac ima 37 godina i želio bi igrati u Ligi prvaka u kojoj Junajted neće nastupiti i logičnim su se nametale vijesti o odlasku iz kluba. Pričalo se o raznim evropskim klubovima, ali za sada nije bilo pravih ponuda nije. No, zato je Ronaldo dobio ponudu za odlazak u SAD i to u Inter Majami, klub Dejvida Bekama (David Beckham).

Ronaldo bi sigurno volio razviti svoj marketinški potencijal i na američkom tržištu, ali "Daily Mail" javlja kako je ipak odbio ovu ponudu. Navodno, želi ostati u Mančester junajtedu, a očekuje se da bi dobio i kapitansku traku za sljedeću sezonu.

Ako bi Portugalac ostao u Junajtedu i dobio kapitansku traku to ne znači da će aktualni kapetan napustiti klub. I Hari Megvajer (Harry Maguire) ima ponudu za odlazak i to od Barcelone koja ga želi uključiti u posao s De Jongom (Frenkie de Jong). Odavno se već priča o transferu nizozemskog igrača iz Barcelone u Junajted, a katalonski klub bi, osim novca, u cijelom poslu želio dobiti i Magvajera. No, Ten Hag je izričito odbio tu mogućnost pa bi Magvajer trebao ostati u klubu i sljedeće sezone.

Sukob zbog kapitenske trake

Tokom prošle godine se pisalo o navodnim sukobima između Ronalda i Megvajera, a jedan od razloga bila je upravo kapitanska traka. Kako će dalje izgledati njihov suživot, posebno ako Portugalac postane kapitan kluba, ostaje za vidjeti. Ali je dojam kako Ten Hag zna kako ih smiriti, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.