PRIJELAZNI ROK

Čelzi poslao ponudu Dembeleu

Boli je Dembeleovim agentima već dostavio ponudu koja je igrača bacila u iskušenje. Pored novca, karta na koju novi vlasnik Čelzija igra jeste Tomas Tuhel

Usman Dembele. Arhiva

G. Š.

28.6.2022

Svega tri dana ostala su do prekida saradnje između Usmana Dembelea i Barcelone. Jučerašnji sastanak čelnika katalonskog kluba i Muse Sisokoa, agenta francuskog fudbalera nije donio neki napredak, te se danas očekuje nova runda pregovora.


Propali pregovori

Dembeleov zastupnik je tokom jučerašnjeg razgovora saopštio upravi Barcelone da je njegov klijent spreman da snizi zahtjeve, ali da isto tako očekuje izdašniju ponudu kluba. Međutim, Blaugrana je na sto stavila trogodišnji ugovor vrijedan tek nešto više od 6.000.000 eura po sezoni, znatno manje od 11.000.000 koliko je Dembele do sada zarađivao na Nou Kampu.

No, Barcelona je na istom sastanku Dembeleu saopštila da je aktuelna ponuda maksimum do kojeg klub trenutno može da ide i da, kako piše "Mundo Deportivo", Katalonci neće raditi ništa “ludo”, kako za njega, tako ni za bilo kojeg drugog igrača. Ipak, Barsa ne odustaje ponajviše zbog trenera Ćavija koji je od dolaska uložio velike napore da ga uvjeri u ostanak, te će danas još jednom pokušati da smekša brzonogog fudbalera.

Ipak, situacija bi u posljednja 72 sata mogla ozbiljno da se zakuha. Jer, Čelzi se uključio u trku za Dembeleov potpis. Ugledni "L'Equipe" piše da novi vlasnik londonskog kluba Tod Boli želi dvije “rakete” na krilima, zbog čega planira da upari Francuza sa Rahimom Sterlingom na čijem dolasku zvanično radi od jučer.


PSG na čekanju

Također, prema pisanju francuskog lista, Boli je Dembeleovim agentima već dostavio ponudu koja je igrača bacila u iskušenje. Pored novca, karta na koju novi vlasnik Čelzija igra jeste Tomas Tuhel sa kojim je Dembele već sarađivao u Dortmundu.

Spisak zainteresovanih klubova se sa Čelzijem završava. Pari Sen Žermen je od početka godine bio u priči, ali od dolaskom Luisa Kamposa na mjesto sportskog direktora ima druge prioritete, dok je Bajern odustao onog trenutka kada je osigurao ostanak Kingslija Komana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.