PRIJELAZNI ROK

Inter doveo dijete Milana

Sa Kaljarijem ugovorena pozajmica sa pravom otkupa

Raul Belanova. Agencije

G. Š.

6.7.2022

Romelu Lukaku je bio bomba prijelaznog roka, iako su u milanski Inter našeg Edina Džeke stigli i Henrih Mhitarjan, Andre Onana, Kristjan Aslani. No, čini se da je posao sa Paulom Dibalom ipak propao, jer Nerazuri ne mogu da se riješe veterana sa visokim primanjma. I u sjenci svih tih dešavanja jedno pojačanje iz senke. 

Pozajmica s pravom otkupa

Raul Belanova je novi igrač Intera, pošto je sa Kaljarijem ugovorena pozajmica sa pravom otkupa.

Milanski klub će samo za pozajmicu 22-godišnjeg desnog beka platiti 3.000.000 eura, a sigurno je da će za otkup morati da doda još 7.000.000. Ako se i odluči na takav potez. Belanovi je uostalom jasno stavljeno do znanja da će isprva biti alternativa Denzelu Damfrisu i da će morati da pokaže da je materijal za prvi tim. 

O tome svjedoči i njegova plata. Prva godina za Interove uslove skromnih 900.000 eura. Zatim će rasti za po 100.000 eura godišnje, zaključno sa primanjima od 1.300.000 u četvrtoj sezoni. Ako do nje uopšte i dogura.


Njegovo vrijeme tek dolazi

Raul Belanova je inače Milanovo dijete, ali tamo nije dobio šansu, pa je 2019. otišao u Bordo, zatim se kalio po pozajmicama u Atalanti, Peskari u Seriji B, gdje se i preporučio Kaljariju. Prošle sezone bio je vrlo dobar, odigrao je 31 utakmicu u Seriji A, postigao gol, namjestio još dva, pride se izborio za status mladog reprezentativca Italije. Njegovo vrijeme tek dolazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.