PRIJELAZNI ROK

Čelzi ponudio Sevilji 55.000.000 eura za Francuza

Sličan novac "Plavci" su nudili prošlog avgusta, ali Andalužani su ovog ljeta konačno dobili nešto opipljivo sa čim mogu da rade, odnosno pregovaraju i podižu cijenu

Žil Kunde. Agencije

G. Š.

19.7.2022

Kalidu Kulibali je prije nešto manje od tri dana zvanično predstavljen u Čelziju koji očigledno planira da ovog ljeta oformi, mnogi će se složiti najčvršći stoperski tandem Premier lige. 

Španci traže 65 miliona

Bilo je priče da bi stamenog Senegalca mogao da upari sa Pari Sen Žermenovim Prenelom Kimpembeom, ali velikan sa Staford Bridža puca na još više i nišane je prije nekoliko dana usmjerio ka igraču koji mu je prošlog ljeta bio najveća želja - Žilu Kundea. Sad je Čelzi, bar prema informacijama koje prenosi španska "Marca" ponudio Sevilji 55.000.000 eura, uključujući bonuse, za reprezentativca Francuske.

Sličan novac "Plavci" su nudili prošlog avgusta, ali Andalužani su ovog ljeta konačno dobili nešto opipljivo sa čim mogu da rade, odnosno pregovaraju i podižu cijenu. Nije tajna da španski klub želi bar 65.000.000 za stopera koji je također prva želja Barcelone. Međutim, Katalnoci su već investirali ogroman novac, preko 100.000.000 za Rafinju i Roberta Levandovskog, pa bi prvo morali da isposluju neku kapitalnu prodaju poput Frenkija De Jonga, kako bi ponovo mogli da se razmašu desetinama miliona eura. 

Barcelona na čekanju

"Mundo Deportivo" je danas pisao o želji Kundea da sačeka Barcelonu, ali imajući u vidu koliko je brzo Čelzi razoružao Napoli za Kulibalija, djeluje da Barsa nema baš mnogo vremena

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.