PREMIJER LIGA BIH

Lalatović: Od kukanja nema ništa

Rekli su mi da nas u Posušju čeka teško gostovanje, kazao je trener Borca

Lalatović: Koncentracija mora da bude mnogo bolja. FK BORAC BANJA LUKA

A. V.

29.7.2022

Borac u sklopu trećeg kola Premijer lige BiH gostuje Posušju, a taj susret bit će odigran na Mokrom Docu u subotu od 17 sati.

- Čeka nas teško, jako gostovanje u ne baš nekom dobrom trenutku za nas. Međutim, iz svega toga moramo da izađemo jači. Sigurno da nisam zadovoljan do sada urađenim, ali od kukanja nema ništa. Jednostavno, moramo da se skoncentrišemo na ono što nam slijedi. Ja sam nov trener u ovoj ligi, upoznajem je i rekli su mi da nas čeka tamo baš teško gostovanje. Znam da smo posljednji put tamo izgubili 3:0, ali tad smo išli u jednom oslabljenom sastavu. Tamo je jako teško igrati, imaju i te dobre krilne igrače. To je jedan dobro organizovan tim koji hoće da igra, koji hoće da se nadigrava. Mi da bismo tamo pobijedili, moramo da igramo mnogo bolje nego što smo igrali u prve dvije utakmice, to sam i rekao igračima. Koncentracija mora da bude mnogo bolja i ne smije više da bude tih individualnih grešaka - poručio je Nenad Lalatović, trener Borca.

Jovo Lukić, Nikola Andrić i Aleksandar Subić neće biti na raspolaganju stručnom štabu, dok su ostali igrači spremni za novi premijerligaški ispit.

- Oni su jedan kvalitetan tim, tako da nam neće biti nimalo lako. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, nismo zadovoljni kako smo otvorili sezonu, ali isto tako znamo da nam treba jedan dobar rezultat da bi to sve krenulo prema naprijed. Niko nas nije nadigrao do sada, više je to bio pad koncentracije, tako da će sutra, ko god bude igrao, dati maksimum da pokušamo da ostvarimo prvu pobjedu i krenemo ka vrhu tabele - rekao je veznjak Aleksandar Vojnović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.