SARAJEVO

Počeli radovi na stadionu Asim Ferhatović Hase

Popularno Koševo dobit će savremenu hibridnu podlogu po UEFA standardima

Početku radova su prisustvovali predstavnici N/FS BiH, Član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i generalni sekretar Adnan Džemidžić. N/FS BiH

A. V.

9.8.2022

U sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", danas su počeli radovi na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase u Sarajevu, te će na ovom stadionu biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima.

Početku radova su prisustvovali predstavnici N/FS BiH, Član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu Tušanj u Tuzli, kao i na stadionu Rođeni u Mostaru.

Projekat se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava N/FS BiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u Bosni i Hercegovini učestvuju klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

- Veliko nam je zadovoljstvo što su krenuli radovi na našem najvećem stadionu. Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u saradnji s UEFA-om. Radi se o kompleksnom zadatku, ali N/FS BiH na čelu s predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekat realizuje na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati savremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija - rekao je generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.