FK ŽELJEZNIČAR

Mulalić: Nikad ništa ružno neću reći protiv Sarajeva, cijenimo ih, ali ih se ne bojimo

Moramo naći mjeru između vrućeg srca i hladne glave i to je recept za sutra, poručio je trener "Plavih"

Edis Mulalić. FK ŽELJEZNIČAR

A. V.

25.8.2022

Trener Željezničara Edis Mulalić je u najavi sarajevskog derbija protiv gradskog rivala Sarajeva istakao da njegovu ekipu čeka zahtjevna utakmica.

Teška i zahtjevna utakmica

Istakao je da respektuje Sarajevo, ali ih se ne boji, te da ih je poremetila povreda Armina Hodžića pred utakmicu sa Borcem prošle sedmice.

- Čeka nas teška utakmica, veoma zahtjevna, jedna posebna utakmica pogotovo za nas što smo se ovdje rodili. Utakmica, čim se kaže posebna, ona zaslužuje veću pažnju i pripremu. Utakmica koja se igra na način gdje glava mora biti hladna, moramo isključiti emocije, te se fokusirati na igru, nadam se da će svi na terenu, uključujući i sudije biti na nivou. Utakmica se igra vrućim srcem, pokazale su i prijašnje utakmice da ne vrijedi trenutna forma, ni ništa nego vruće srce. To pokušavam da objasnim igračima, ovaj susret se igra kao da ti je posljednji i kao da nećeš više igrati, moramo naći mjeru između vrućeg srca i hladne glave i to je recept za sutra. Respektujemo Sarajevo, neću nikad ništa ružno reći protiv njih, to su naši sugrađani, cijenimo ih, ali ih se ne bojimo.

Osvrnuo se Mulalić na igrački kadar.

- Što se tiče igračkog kadra, poremetila nas je povreda Hodžića pred utakmicu sa Borcem, vidjet ćemo hoće li moći igrati sutra. Imam nekoliko ideja u glavi, vidjet ćemo sutra gdje ćemo, kud ćemo i s kim ćemo, rekao je Mulalić i dodao:

- Ja sam malo nešto igrao, te vodio te derbije, ništa forma ne vrijedi, iz razloga koje sam ranije nabrojao. Ko će biti bolje fokusiran i ko će se bolje snaći u atmosferi. Ja da igram, znao bih kako ću, hoće li moji igrači uspjeti, vidjet ćemo. Glava i srce odlučujuću bitku, ko nađe mjeru, on će pobijediti.

Poboljšati igru u defanzivi

Za kraj je istakao da se nada da će poboljšati igru u defanzivi, ali da će nastaviti sa dobrim ofanzivnim igrama.

- Prošle godine smo bili neefikasni. Ove godine smo u prvih šest kola pokazali solidnu efikasnost, ali smo pokazali i slabosti u odbrani. Pokušavamo, radimo, treniramo, čudno je i zato je fudbal interesantan. Prošle godine smo se nadali da ćemo biti efikasni, nismo ih davali za razliku od sada. Sve smo isprobali, radimo to svakodnevno i nadamo se da ćemo sutra pokazati da možemo defanzivno dobro stajati, a u ofanzivi nastaviti kao i dosad, dodao je Mulalić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.