PREMIJER LIGA BIH

Mulalić: Gušt je igrati pred punim stadionima

Sloga igra dobru polusezonu, drži ih euforija od ulaska iz Prve lige i nosi, rekao je Mulalić

Edis Mulalić. Arhiva

Piše: G. Š.

16.9.2022

Šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić najavio je nedjeljni duel protiv Sloge iz Doboja na Grbavici, u 11. kolu m:tel Premijer lige BiH. 

- Sloga igra dobru polusezonu, drži ih euforija od ulaska iz Prve lige i nosi, rekao je Mulalić i dodao: 


Gasal i Cocalić

- Imali su oscilacija, ali je to dobra, kompaktna ekipa... Niko se još nije odvodjio, da je dominantan u ligi, što je dobro za publiku. Svako svakoga može pobijediti. Mislim da su i igrački kadrovi sastavljeni da je to tu negdje. Tako se pokazalo do sada. Niko nije ni slabiji toliko da možeš sigurno reći da ćeš pobijediti. 

Ipak, Plave u nedjelju, kako kaže, čeka posebna, specifična, utakmica. 

- Slavimo 101. rođendan i dabogda ih bilo barem još tri puta toliko. Spremali smo se za ovu utakmicu... Imamo problem sa Gasalom i njegovim aduktorom, Coca (Edin Cocalić - op.a.) nam se vratio, trenira sa nama, ali mislim da nije još toliko spreman. Pripremali smo se za datog protivnika, nadam se najboljem. Čeka nas specifična utakmica i hoćemo da se potrudimo da navijačima podarimo pobjedu i da zajedno slavimo 101. rođendan, rekao je Mulalić.

Ova pulosezona je neobično, jer dosta ekipa ne igra na svom stadionu.

- To je sigurno razlog ovakvih rezultata na početku. Evo recimo, igraš sa Borcem negdje na vrhu države. Sigurno da bi ambijent bio bolji u Banjoj Luci na punom stadionu, pa Velež... Razumijem ja te ekipe, nije lako, domaću utakmicu igraš praktično u gostima. Gušt je igrati pred punim stadionima. Sigurno da je jedan od razloga i to. Ali, vidim da se dosta ekipa dobro snašlo u tim uslovima, treniraju nekoliko dana ranije na tim stadionima, lako se prilagoditi. Ali, što se tiče atmosfere, ljepše je kada protiv protivnika igraš u njegovom mjesto, na njegovom stadionu. Par terena će evo biti gotovo do polusezone možda, to će se ponovo vratiti što se tiče atmosfere. Ima dosta to uticaja na balans lige, to mijenjanje domaćinstava.


Prvenstvena pauza

Mulalić smatra da Sloge nema šta izgubiti na Grbavici i da je trenutno, kako kaže, najljepše biti igrač Sloge.

- Zašto? Oni nemaju šta izgubiti, ni u jednoj utakmici. Sada su skupili igrački kadar, od Rudara, Radnika i oni su kompaktni, srednji kvalitet tih igrača drži kompakntnost i uz euforiju ulaska to se odrazi. Prema naprijed su dobra ekipa, jaka, korpulentna, dobri po bokovima, u jedan na jedan situacija. Dobri su i iz prekida. Zato imaju bodova. Neko ih je možda i potcijenio, mi sigurno nećemo. Rezultati nisu za potcijeniti, imaju dobrog trenera i imaju dosta igrača koji su igrali ovu ligu ili superligu Srbije, konstatuje prvi stateg kluba s Grbavice, kojem nije drago što nakon predstojećeg kola slijedi pauza.

- Formu vazda moraš održavati. Znali smo da nam slijedi pauza sada, negdje smo kroz pripreme i trenirali da tako radimo. Možda će nam pauza i dobro doći. Ali, eto kad imaš neki lauf, što se kaže, nije ga loše nastaviti, ali nikad se ne zna ni kako utakmica protiv Sloge može otići u kojem pravcu. Na nama trenerima je da što bolje održimo formu, oporavimo i pripremimo za nastavak prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.