NEĆE DATI OSTAVKU

Simeone: Ostajem u Atletiku dok ne osvojimo Ligu prvaka

Argentinac vodi "Jorgandžije" od 2011. godine

Simeone: Ja sam tvrdoglava osoba, to sam sebi zacrtao. TWITTER

A. V.

27.10.2022

Nakon što je njegov tim izgubio svaku mogućnost za plasman u osminu finala Lige prvaka,trener madridskog Atletika Dijego Simeone (Diego) izjavio je kako unatoč svemu ne namjerava podnijeti ostavku.

"Jorgandžije" su u 5. kolu svoje grupe odigrali 2:2 na domaćem terenu protiv Bajer Leverkuzena, čime su prije posljednjeg kola nedostižni na tabeli ostali prvi Klub Briž i drugi Porto. Taj neuspjeh potaknuo je priče o mogućem odlasku Simeonea s mjesta trenera Atletika gdje se nalazi od 2011. godine, ali Argentinac je takvo nešto opovrgnuo.

- Trenutak je težak, ali ostavku neću podnijeti. Ostajem u klubu i dok je tako lovit ćemo taj trofej pobjednika u Ligi prvaka. To Atletiko zaslužuje i takav naslov nam je potreban. Ja sam tvrdoglava osoba, to sam sebi zacrtao - rekao je Simeone koji je Atletiko dosad dva puta doveo do finala Lige prvaka, ali je oba puta, 2014. i 2016. godine, gubio finalne susrete od Reala.

Posljednjih godina Atletiko je u padu tako da se već duže vrijeme priča o potrebnoj promjeni na trenerskoj klupi koja zasad nije na vidiku. 

Simeone je s "Jorgandžijama" dva puta bio prvak Španije, dva puta je osvojio Evropsku ligu, a među trofejima ima i dva evropska Superkupa te po jedan španski Kup kralja i Superkup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.