FK VELEŽ

Mulaosmanović: Radovac se vraća u ekipu

Meč protiv Leotara nam je jako bitan, rekao je Osimov asistent

Samir Radovac. FK Velež

Piše: G. Š.

28.10.2022

Adin Mulaosmanović, trener u stručnom štabu Veleža, u najavi duela protiv Leotara istakao je ovo jako bitna utakmica za „Rođene“, te da vjeruje da će igrači pokazati da je prethodni meč na Grbavici (2:0) bio samo loš dan.

- Nadam se da će igrači prepoznati moment, ova utakmica protiv Leotara nam je jako bitna da probamo ostvariti pobjedu i da u naredna tri kola pokušamo ostvariti maksimalan broj bodova, rekao je Mulaosmanović i dodao:

- Igrači su svjesni da je na Grbavici bio loš dan i da će pokušati, uz maksimalan angažman i dobru igru, doći do tri boda.

Velež će u subotu (13 sati) biti jači za Samira Radovca.

- Roster je isti. U kombinaciji za tim će biti vjerovatno Radovac, koji je počeo trenirati maksimalno. Odigrao je poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv Blagaja (12:0 – op. a.) u Gabeli i nadam se njegovom potpunom oporavku i brzom izlasku na teren - zaključio je asistent Amara Osima.


Povratak Radovca poslije neugodne povrede sigurno će biti veliko pojačanje za „Rođene“.

- Bit će sigurno teška utakmica, vjerovatno nas čeka i loš teren - rekao je Radovac i dodao:

- Moramo se pomiriti s tom činjenicom i igrati na njima dok se naš teren ne napravi. Vjerujem da uz podršku navijača, te našu želju i borbu, možemo do tri boda. Mislim da sam spreman. Mjesec sam u trenažnom procesu, sve sam odradio što mi je bilo rečeno i mislim da u posljednje četiri utakmice mogu dati doprinos timu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.