VLASNIK KLUBA POTVRDIO

Juventus dobio novog predsjednika

Sada važniji odgovor na pitanje kako će se Ferero snaći u fudbalu. I koga će dovesti da mu pomogne u radu

Upravni odbor Juventusa sinoć je neočekivano podnio ostavku. Mozzartsport

G. Š.

29.11.2022

Ne tako davno Andrea Anjeli je važio za jednog od najuticajnijh fudbalskih radnika u Evropi. A danas je bivši. Novi predsjednik Juventusa je u fudbalu malo poznati Đanluka Ferero, objavila je kompanija Eksor, vlasnik torinskog sportskog kluba.

Podsetimo, Anjeli i njegov Upravni odbor sinoć su neočekivano podnijeli ostavku, ali se na novo rukovodstvo nije dugo čekalo.

Sad se čeka da se vidi koliko će Ferero biti uspješan. U fudbalu ga niko ne poznaje. Računovođa je, vrhunski, bio je i sudski savjetnik za slučajeve u vezi sa finansijskim mahinacijama. O biografiji ne vrijedi ni da pišemo. Silne neke diplome, dobro plaćeni poslovi po bankama i drugim uspješnim kompanijama, mjesta po upravnim odborima...

Juventusu je finansijska stabilnost preko potrebna. Nisu se dobro snalazili posljednjih godina, pa je i Eksor morao da pomogne. Spekuliše se da je baš zbog toga Anjeli svim silama upinjao da se osnuje evropska Superliga.

Da li je zbog i platio funkcijom? Ostaje da se vidi. Mada je sada važniji odgovor na pitanje kako će se Ferero snaći u fudbalu. I koga će dovesti da mu pomogne u radu. Već se piše o Alesandru del Pjeru, mada su to samo glasine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.