LEGENDARNI CRNOGORAC

Mijatović: Sa Hrvatima je sve moguće

Smatra kako "Vatreni" mogu postati svjetski prvaci

Mijatović: Sretan zbog pobjede Hrvatske nad Brazilom. LA GALERNA

A. V.

10.12.2022

Legedarni crnogorski fudbaler Predrag Mijatović (53), koji je od 1996. do 1999. igrao za Real Madrid, smatra da će Hrvatskoj biti teško u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine, no da može pobijediti i postati svjetski prvak.


Modrić je sve

- Jako sam zadovoljan i jako sretan zbog pobjede Hrvatske nad Brazilom. Bila je to odlična utakmica u kojoj je Brazil bio bolji po prilikama i stvaranju opasnosti pred protivničkim golom, no Livaković je opet bio sjajan, a također i kapiten te lider Luka Modrić - rekao je Mijatović u razgovoru za špansku radijsku stanicu Cadena SER.

- Modrić je sve za Hrvatsku. Dvije su Hrvatske, jedna kada je Luka ondje i druga kada njega nema - dodao je Mijatović, Modrićev susjed na sjeveru Madrida.

Hrvatska je u petak savladala Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je susret završio 1:1 poslije 120 miuta.

- Odigrali su odličnu utakmicu, s puno karaktera. U ključnim trenucima bili su inteligentni, upravo suprotno od Brazilaca. Kada je Brazil poveo (u 106. minuti) jako me iznenadila ideja, ne znam čija je bila, da idu sa šest ili sedam igrača naprijed želeći zabiti još jedan gol, a znajući koliko im je teško bilo zabiti - napomenuo je Mijatović.

- U tim trenucima Brazil nije inteligentno postupio a Hrvati su to dobro iskoristili. Čestitam, zaista, jako mi je drago zbog hrvatske reprezentacije - rekao je.

Plus igračima

Upitan može li Hrvatska biti prvak, odgovorio je:

- Sve je moguće. Na posljednjem prvenstvu su prolazili igrajući produžetke i na jedanaesterce. U finalu su protiv Francuske također odigrali dobru utakmicu, ali Francuska je bila bolja. S njima je sve moguće.

Hrvatska je 2018. izgubila u finalu Svjetskog prvenstva s 2:4 od Francuske.

Modrić je nakon utakmice s Brazilom rekao da će Hrvatska pokušati otići korak dalje u odnosu na prošlo prvenstvo u Rusiji.

- Utakmica odigrana s takvim karakterom, protiv protivnika kao što je favorizirani Brazil, sada je plus igračima - napomenuo je Mijatović, strijelac gola kojim je Real Madrid 1998. sa 1:0 sAvladao Juventus u finalu Lige prvaka.

Kaže da su fudbaleri Hrvatske svjesni da će sada pred sobom imati opet jednog od velikih favorita za osvajanje naslova.

- Hrvatska ima dobru mješavinu mladosti i veterana, a ja ću, naravno, navijati za Hrvatsku. No, bit će teško, bit će komplicirano - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.