TRENER VUČICE

Murinjo u centru pažnje: Novinari su za "Posebnog" imali samo jedno pitanje

Na kraju se samo nasmijao, a zanimljiva situacija se dogodila kada je podigao spužvu koja je pala s jednog od mikrofona

Murinjo: Da li će preuzeti Portugalce. Screenshot

E. Ć.

15.12.2022

Portugalski fudbalski savez je danas raskinuo saradnju sa selektorom Fernandom Santosom, nakon što je reprezentacija ispala već u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Portugalci su odigrali lošu utakmicu i izgubili od Maroka (1:0), a ceh je platio Santos. Portugalski selektor se našao i na udaru kritika jer je protiv Maroka pokušao sa identičnom taktikom i sastavom koji je prošao protiv Švicarske (6:1), a mnogi su mu zamjerili i što je na klupi ostavio Kristijana Ronalda (Cristiano).

Ronaldo je navodno postavio uslove za nastavak reprezentativne karijere, a jedan od njih je otkaz Santosu. Kako je danas potvrđen raskid saradnje sa Santosom, krenule su špekulacije o njegovom nasljedniku.


Spominje se nekoliko imena, a najzvučnije je zasigurno ono Žozea Murinja (Jose Mourinho), aktuelnog trenera Rome. "Vučica" se za nastavak sezone priprema u portugalskom Faru, a novinari su Murinja pitali preuzima li reprezentaciju svoje domovine.

"Posebni" nije odgovorio na to pitanje. Na kraju se samo nasmijao, a zanimljiva situacija se dogodila kada je podigao spužvu koja je pala s jednog od mikrofona.

Pojedini strani mediji naveli su kako Murinjo želi preuzeti reprezentaciju Portugala, ali pod uslovom da može ostati i trener Rome.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.