JUNAJTED BEZ RONALDA

Najveće kvote na Mančester i Genk

Kreće Junajtedov život bez Kristijana Ronalda. Portugalac je otišao poslije nešto manje od godinu i po u drugom mandatu na Old Trafordu. Barnli je lider Čempionšipa...

Junajted spreman za nastavak sezone. Twitter

Piše: G. Š.

21.12.2022

Mundijal 2022. u Kataru je završen. Polako se vraća klupska sezona. Englezi i Belgijanci danas igraju utakmice kupa. Bukmejkeri Mozzarta za danas su izdvojili dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu. U pitanju su kečevi na Mančester junajted u osmini finala Liga kupa Engleske protiv Barnlija i na Genk protiv Anderlehta u osmini finala Kupa Belgije.

Bez Ronalda

Kreće Junajtedov život bez Kristijana Ronalda. Portugalac je otišao poslije nešto manje od godinu i po u drugom mandatu na Old Trafordu. 

Barnli je lider Čempionšipa. Odlično nekadašnjeg premijerligaša predvodi belgijski stručnjak Vensan Kompani, bivši kapiten Sitija. 

Erik Ten Hag bi mogao od starta da počne sa engleskim reprezentativcem Harijem Megvajerom, dok su sigurno odsutni Argentinac Lisandro Martinez i Francuz Rafael Varan koji su dobili nekoliko dana odmora poslije finala u Dohi prije samo tri dana. 

Gosti su u seriji od tri pobjede u najjačoj drugoj ligi na svijetu i pokušat će da iznenade velikana na Teatru snova. Prošle sezone u Premijer ligi, Mančester je pobijedio na svom terenu današnjeg rivala sa 3:1, dok je u gostima bilo 1:1.

Anderleht i ove sezone nije u vrhu!

Genk je gazda ove sezone u Belgiji. Prije prekida šampionata zbog Mundijala 2022., popularni "Štrumfovi" su vezali čak 11 pobjeda u Župiler ligi i Kupu Belgije, a i tokom mjeseca su dobili tri prijateljske utakmice. Anderleht i ove sezone nije u vrhu, teško će i do Evrope. Ovi timovi su odigrali meč 13. novembra u Briselu, neposredno pred start Svjetskog prvenstva u Kataru. 

Genk je slavio sa 2:0, pa i danas ima ulogu favorita u osmini finala. Najbolji strijelac Genka ove sezone je Nigerijac Pol Onuaču, koji je postigao 13 golova u šampionata Belgije. Na tri posljednja odmjeravanja snaga ovih klubova bio je tip 0-2 gola.

Kladionica Mozzarrt na pobjedu domaćina daje kvotu 1.95. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.