TEHERAN

U novogodišnjoj raciji u Iranu uhapšeno nekoliko vrhunskih fudbalera

Poluzvanična novinska agencija "Tasnim" saopštila je da je nekoliko fudbalera i bivših članova neidentifikovanog vrhunskog fudbalskog kluba iz Teherana uhapšeno na zabavi istočno od glavnog grada

Masovni protesti i nemiri potresaju Iran posljednjih mjeseci. Twitter

G. Š.

1.1.2023

Iranska policija je u novogodišnjoj raciji privela nekoliko tamošnjih vrhunskih fudbalera, čija imena nisu saopštena. Naime, iranski mediji su javili da je racija izvršena na novogodišnjoj zabavi na kojoj se služio alkohol, što je protivno islamskim zabranama, koje, između ostalog ne dozvoljavaju bliske odnose između muškaraca i žena izvan braka, prenosi "Reuters".

Ovakva društvena ograničenja bila su, između ostalog, povod za masovne proteste i nemire koji potresaju Iran posljednjih mjeseci, a neposredan okidač za demonstracije bila je smrt mlade žene u pritvoru iranske policije za moral optužene za kršenje strogih pravila oblačenja.

Poluzvanična novinska agencija "Tasnim" saopštila je da je nekoliko fudbalera i bivših članova neidentifikovanog vrhunskog fudbalskog kluba iz Teherana uhapšeno na zabavi istočno od glavnog grada.

Novinska agencija IJC je saopštila da je skup bio rođendanska zabava i dodala da su svi privedeni pušteni osim jedne osobe koja nije fudbaler. Agencija "Fars" citirala je tužioca koji je samo potvrdio da je pokrenut postupak protiv privedenih, a detalje slučaja je najavio za kasnije. Iz Fudbalskog saveza Irana za sada nisu komentarisali ovaj događaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.