ZA SAMO DVA DANA

Ronaldo-efekat: "Podivljale" brojke Al Nasrovih društvenih mreža nakon dolaska Portugalca

Prije dolaska Ronalda Al Nasr je pratilo 884 hiljade fanova

Ronaldo: Okušat će se u novom izazovu. Twitter

E. Ć.

1.1.2023

Fudbalsku javnost iznenadila je odluka Kristijana Ronalda (Cristiano) da potpiše ugovor sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije. Saudijci će Portugalcu masno plaćati u naredne dvije godine, čak 200 miliona eura po sezoni.

Osim što će tim biti mnogo kvalitetniji i jači sa peterostrukim osvajačem Zlatne lopte, Al Nasr je skrenuo i ogromu pažnju na sebe. Ronaldo je vjerovatno najpopularniji sportista u historiji, idol je mnogim fudbalerima, a njegov utjecaj proširio se i na ostale sportove, pa smo vidjeli proslave u njegovom "siu" stilu.


Al Nasr: Prije i poslije dolaska Ronalda. Screenshot / Instagram

Ono što Ronalda prati je i masa njegovih vjernih fanova. Tako da je zvanični Instagram profil Ronaldovog novog kluba od njegovog potpisa zapratilo novih pet miliona pratitelja. Prije dolaska Ronalda Al Nasr je pratilo 884 hiljade fanova, a sada je ta brojka već na cifri od 5.8 miliona, svega dva dana nakon ozvaničenja saradnje.

Objava o dolasku Ronalda skupila je više od 30 miliona lajkova. U Rijadu je, javlja Anadolija, prava navala za Ronaldovim dresovima. Portugalac je i u novom klubu zadužio broj 7. 

Pomama navijača za Ronaldovim dresovima. Anadolija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.