PRIJELAZNI ROK

Propao transfer Joška Gvardiola u Englesku

RB Lajpcig ne bi pustio Gvardiola ispod 90 miliona eura, pa nije nejasno zašto je Čelzi na kraju ipak odabrao Badijašila

Joško Gvardiol. HNS

G. Š.

1.1.2023

Čelzi je dogovorio transfer Benoe Badijašila (Benoit Badiashile) iz Monaca za 38 miliona eura, otkriva "The Athletic". Londonski klub je s igračem dogovorio sve njegove uslove i višegodišnji ugovor, a uskoro bi trebao biti određen i termin za ljekarski pregled, te potpis ugovora.


Propali pregovori

Dugo je Čelzi tražio igrača s kojim bi popunio poziciju lijevog stopera, a prva želja čelnika londonskog kluba bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Hrvatski stoper je na taj transfer pristao, ali se RB Lajpcig i Čelzi nisu uspjeli dogovoriti oko odštete i posao je propao.

Podsjetimo, Gvardiol je najskuplji stoper na svijetu, prema najnovijim podacima njemačkog Transfermarkta.

Vrijednost bivšeg defanzivca zagrebačkog Dinama porasla je sa 60 na 75 miliona eura, te sada dijeli prvo mjesto s Portugalcem iz Mančester sitija Rubenom Dijasom (Dias).


Odšteta Hrvata 90 miliona eura

Osim toga, poznato je da RB Lajpcig ne bi pustio Gvardiola ispod 90 miliona eura, pa nije nejasno zašto je Čelzi na kraju ipak odabrao Badijašila koji je višestruko jeftiniji.

Gvardiol je prošle godine iz Dinama otišao u RB Lajpcig za 18.8 miliona eura, a već ljetos povezivao se s najvećim evropskim klubovima, iako mu ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2027. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.