GLAZGOV

Old Firm danas u centru pažnje

Veliki derbi škotskog fudbala jedan od najvatrenijih u čitavoj Evropi

"Kelti" imaju ogromnu prednost na tabeli poslije 19 kola, čak devet bodova. Twitter

Piše: G. Š.

2.1.2023

Bukmejkeri Mozzarta ovog ponedjeljka su za dvije utakmice ponudili sjajne kvote, najveće na svijetu. Nigdje neće biti tako velike kao na pobjede Seltika i Strazbura u šampionatima Škotske, odnosno Francuske. Razlog više da ispratite Old Firm.

Glazgov Rendžers - Seltik (13.30 sati)

Veliki derbi škotskog fudbala jedan od najvatrenijih u čitavoj Evropi. Za razliku od prošle sezone, kada je preko Old Firma Seltik direktno došao do titule, ove je situacija mnogo mirnija. Barem u ovom postprazničnom trenutku. "Kelti" imaju ogromnu prednost na tabeli poslije 19 kola, čak devet bodova. Zasluženo, pobijedio je na 18 utakmica i ima samo jedan poraz. 

U tom nizu je početkom septembra deklasirao i Rendžers, na Seltik Parku sa 4:0. Od kako se završila pauza za Mundijal 2022. u Kataru, obje ekipe su zabilježile po četiri pobjede u Premijer ligi. Pritom, izgleda da su velikani iz Glazgova svjesno tempirali formu za Old Firm, pošto je u prošlom kolu prije šest dana Rendžers savladao Madervel sa 3:0, a Seltik Hibernijan u Edinburgu sa 4:0. 

Rendžers je savladao najvećeg rivala samo jednom u posljednjih pet susreta, u aprilu prošle godine u polufinalu Kupa Škotske, ali tek poslije penala. Pored toga je Seltik imao tri pobjede, a jednom su odigrali 1:1.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.15.Sve ostale kvote pogledajte na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

 

Strazbur - Troa (15 sati)

Prošle sezone je Strazbur u posljednjem kolu ostao bez plasmana u Ligu konferencije, a ove igra mnogo lošije. Poslije 16 kola Lige 1 je pretposljednji na tabeli sa 11 bodova i samo jednom pobjedom. Nijedan drugi tim nije tako loš u Francuskoj, čak je i fenjeraš Anže zabilježio dva trijumfa. 

Danas u Strazbur dolazi Troa, direktan konkurent u borbi za opstanak. Filijala Mančester sitija je trenutno iznad crte, ima četiri boda više od Strazbura. Prošle sezone su se ove dvije ekipe sastale dva puta, a oba meča su završena 1:1. Troa je posljednju pobjedu zabilježio još 18. septembra u Klermonu (3:1), poslije čega je ostvario pet remija i tri poraza. 

U jedinom kolu odigranom od kako je završena pauza, Strazbur je na Parku prinčeva ispustio bod protiv Pari Sen Žermena (2:1) u nadoknadi vremena, pošto je Kilijan Mbape postigao gol iz penala u 95. minutu. Troa je istog dana kod kuće odigrao 0:0 sa Nantom.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.00. Sve ostale kvote pogledajte na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.