VELIKI TALENAT

Barcelona prodaje svog dragulja za 70 miliona eura

Fati je trebao biti nasljednik Lionela Mesija

Fati: Na izlaznim vratima Barcelone. Facebook

N. R.

4.1.2023

Ansu Fati je trebao biti nasljednik Lionela Mesija (Messi), a sada bi mogao pakovati kofere sa Kamp Noua iako mu je tek 20 godina. Naime, španski mediji donose kako bi Ansu Fati mogao biti ‘žrtva‘ financijskih zahtjeva koje je La Liga stavila pred Barcelonu te u januaru otići u drugi klub.

Katalonski klub je od ranije u financijskim problemima iz kojih bi mogo izaći ako, kako su im čelnici lige naredili, smanje fond plaća za 200 milijuna eura. To znači da će morati prodavati pojedine igrače, a izgleda da je kolateralna šteta Ansu Fati. 

Mladi igrač ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura, ali Barcelona ga je spremna prodati za 70 milijuna eura.


Fati je rođen u Gvineji-Bisao, ali je njegova porodica se preselila u Barcelonu gdje ja Ansu od malih nogu bio član katalonskog diva. Sa 16 godina je deibitirao za prvu ekipu i svi su u njemu vidjeli ogroman potencijal i novog Messija no zbog brojnih povreda njegov razvoj se usporio. Ipak, Fatiju je tek 20 godina, a ima i 7 nastupa za reprezentaciju Španije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.